Hoe werkt een sim only abonnement


Een sim only abonnement werkt eigenlijk net als een standaard mobiel abonnement met een toestel. Doordat je bij een sim only abonnement geen smartphone krijgt, hoef je dus ook niet een vergoeding voor je smartphone te betalen. Hierdoor zullen je maandelijkse lasten minimaal een paar tientjes lager zijn.

Je kan ervoor kiezen om de smartphone te gebruiken die je al hebt of om een los te kopen. Een smartphone los kopen kan wel prijzig zijn, maar in sommige gevallen wel goedkoper op lange termijn.

Sim Only kiezen

Op het moment van schrijven zijn er 12 aanbieders van sim only abonnementen die gebruik maken van 4 verschillende netwerken. Doordat elke provider eigen voorwaarden en mogelijkheden biedt is het erg lastig om de juiste beslissing te maken. Via onze website kun je gemakkelijk vergelijken en de juiste keuze maken.

Vaak is het kiezen voor een sim only abonnement een slimme keuze,  je kan hiermee je maandlasten verlagen en houdt als het goed is geld over voor andere dingen 🙂

Meer flexibiliteit dan een abonnement met toestel

Vaak heb je met een sim only abonnement veel meer flexibiliteit dan huidige mobiele abonnementen. Zo bestaat er bij veel providers de mogelijkheid om je bundels maandelijks omhoog of omlaag aan te passen. (Let op: dit is niet bij alle sim only’s mogelijk)

Geen verplichtingen: maandelijks opzegbaar

Er zijn veel sim only abonnementen die je maandelijks kan opzeggen. In onze vergelijker kan je hier gemakkelijk op vergelijken. Zo kun je gemakkelijk het aanbod filteren op een contractperiode van: 1 jaar, 2 jaar of 1 maand.

Een abonnement waarbij een smartphone is inbegrepen heeft deze flexibiliteit niet. Bij deze abonnementen is het aanpassen en/ of opzeggen pas na de contractperiode mogelijk, of als je smartphone is afbetaald.

Voor iedereen een passend sim only abonnement

Elke doelgroep heeft andere wensen en behoeften. Ouderen bellen meer dan dat ze internetten, jongeren internetten weer meer dan ouderen. Doordat iedereen een andere behoefte heeft aan zijn of haar abonnement is het handig om met bundels te werken. Het is zelfs bij veel aanbieders mogelijk om zogeheten bundels maandelijks aan of uit- te schakelen. Het aanpassen van bundels kan veelal gemakkelijk via een mobiele app of de website van de provider. Gelukkig is de tijd voorbij dat je hiervoor naar een klantenservice moet bellen voorbij.