Hoe zet je internet in het buitenland uit?


Om te kunnen internetten in het buitenland moet de optie roaming ingeschakeld zijn, roaming betekent; dwalen, werven en doet niets meer dan zoeken naar een netwerk voor een dataverbinding. Als je in Nederland bent kan het geen kwaad om roaming aan te hebben staan. Je blijft namelijk gewoon gebruik maken van je Nederlandse provider en abonnement.

Op het moment dat je in het buitenland bent maak je gebruik van de provider daar en kunnen de kosten aardig oplopen.

Roaming in het buitenland

Op het moment dat je in het buitenland bent en roaming aan hebt staan op je mobiele telefoon gaat deze opzoek naar een beschikbaar netwerk. Omdat je niet in de buurt bent van je Nederlandse netwerk gaat het opzoek naar netwerken die wel bereik hebben in het land. Nederlandse netwerken maken afspraken met buitenlandse netwerken om zo haar klanten ook de mogelijkheid te geven om gebruik te maken van  mobiele diensten.

Hoe duur is roaming?

Roaming kosten gaan vaak per MB en kunnen afhankelijk van het land wel oplopen tot € 2,50 per MB! Voor exacte kosten raden wij je aan om de buitenland tarieven van je eigen provider te bekijken.

Hoe schakel je roaming uit?

Je kan hoge kosten voorkomen door roaming uit te schakelen in je toestel op het moment dat je in het buitenland bent. Hieronder zie je de manier om roaming uit te schakelen:

Android

Instellingen > Meer netwerken > Mobiele netwerken > Schakel roaming uit

iOS

Instellingen > Mobiel netwerk > Data Roaming